menuphp

Miért jó?

A munkavállalókat aktuális vagy változó munkakörük megfelelő ellátásában, szakmai ismeretek elsajátításában, élethelyzetük megfelelő alakításában gyakran hétköznapi alapkészségeik (ún. alapkompetenciák) rejtett hiánya akadályozza.

Minden munkakörhöz meghatározható a hétköznapi készségek olyan szintje, melyek szükségesek a megfelelő munkavégzéshez.

Az olyan helyzetek, amikor egy munkavállaló nem érti, nem tudja vagy egyszerűen nem csinálja, amit kellene, gyakran alapkészségeivel kapcsolatos hiányosságaira vezethetőek vissza. Különösen igaz ez az alacsonyabb iskolai végzettségű, felnőttként szinte soha nem tanuló munkavállalókra.


A GO-Modell segítségével, svájci módszertan alapján, a készségeik fejlesztése révén a munkavállalók kifejezetten a vállalati szituációkban válnak magabiztosabbá és önállóbbá. Közreműködésünkkel javulnak a vállalati munkafolyamatok, a munkavállalók könnyebben igazodnak a változó igényekhez, tartanak lépést a technológia fejlődésével. Hazai és nemzetközi tapasztalatok egyaránt igazolják, hogy a folyamat révén jelentősen erősödik a munkavállalói elköteleződés.

Cégre- és munkavállalóra szabott fejlesztés

A GO-Modell az alábbi felismerésekre támaszkodik:


  • A felnőttkori tanulás sajátosságainak való megfelelés és a tanulás tényleges hasznosulása érdekében a fejlesztést egyedi tanulási szükségletfelmérés előzi meg. Az egyedi tanulási szükségletfelmérés a kiválasztott munkavállalók által ellátott konkrét feladatok, munkaköri folyamatok és szituációk felmérésén alapul.

  • A cégreszabott fejlesztési program kifejezetten a cég és a munkavállalók szükségleteihez igazodik, a konkrét munkaköri „kritikus” helyzeteket és a munkavállalók kapcsolódó kompetenciafejlesztési szükségleteit támogatja.

  • A modell keretében megvalósuló vállalatbarát tanulás rövid (max. 30 óra), gyakorlatorientált fejlesztést jelent, melyre a vállalatnál, a munkaidőhöz igazodva kerül sor.

  • A fejlesztés hatásának mérése és értékelése a folyamat szerves része.

A Go-Modellt a Svájci Felnőttképzők Szövetségének (SVEB) támogatásával és minőségbiztosítása mellett alkalmazzuk Magyarországon.
Bővebben a SVEB-ről

Untitled Document